Japán húsleves Calpisszal
- 1 liter dasi (vagy zöldségleves)
- 200 g sertésborda
- 1 nagyobb édesburgonya (ha nincs, jó lesz a mezei is)
- 120 g jégcsapretek
- 1 szál sárgarépa
- 1 csomag kemény tofu
- 1 kanál miszo
- 1 szál újhagyma
- fél dl natúr Calpis
- hétf?szer keverék
A húst vágd falatnyi darabokra. a zöldséget kockázd fel. Egy lábasban forrald fel a dasit, tedd bele a húst. Forrald öt percig, majd add hozzá a zöldségeket. Alacsony lángon, fed? alatt párold húsz percig. Az elforrt folyadékot pótold vízzel. A miszót egy kis tálkában keverd el a Calpisszal, majd öntsd a levesbe. A falatokra vágott tofut szintén. Amikor újra felforrt, vedd le a lángról. Az apróra vágott újhagymával és hétf?szer keverékkel tálald.